Push & Pull netwerken

Terwijl ik deze column schrijf op mijn MacBook Air luister ik naar “ It’s a long way there” van The Little River Band (uiteraard de album versie van 8 minuten en 41 seconden). De speakers zijn OK van deze laptop, maar voor een intensere beleving luister ik toch maar via mijn koptelefoon. Het is mij namelijk nog niet gelukt om het geluid van Spotify direct naar mijn Apple TV te sturen, zoals ik dat wel kan vanaf mijn iPad, Iphone of iPod Touch.
Deze functie, genaamd Airplay, fascineert mij mateloos. Want eigenlijk zou ik mijn muziek niet alleen naar mijn Apple TV willen zenden (die het op zijn beurt weer doorgeeft aan mijn geluidsinstallatie) maar eigenlijk naar mijn hele flat, waarvan ik van de 29ste verdieping een gedeelte in gebruik heb. Dat zou toch wat zijn, dat ik mijn muziek aan een ieder hier kon opdringen.
Een soort push (tegenover pull) model. Maar zou dat ook met informatie gaan? En dan financiële informatie in het bijzonder? Kunt u zich al voorstellen? U raadpleegt de laatste statistieken, de meest recente omzetoverzichten en de laatste resultatenrekening en dan komt ineens een bericht binnenzeilen van de cfo die zo nodig bepaalde informatie onder de aandacht wenst te brengen. Waren we er juist niet van afgestapt om de informatie behoefte op elk niveau zelf te laten bepalen en zelf te laten kiezen uit de voor hen op hun niveau samengestelde bak met informatie. Sommige mensen worden immers al gestoord van de hoeveelheid informatie waar ze elke dag uit moeten kiezen.
Maar misschien is er een mooie tussenweg.

logo-footer